haberanaliz

Fahri Özkan, gençlerimiz kayıt yaptıramamaktadır.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahri Özkan, gençlerimiz kayıt yaptıramamaktadır.
CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Türkiye’de ki ve Kırklareli’nde ki üniversite öğrenci yurtları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Özkan, yaklaşan Eylül ayı, üniversiteyi kazanan öğrenciler ve aileleri için şimdiden kabusa dönüştü. Bu nedenle geleceğimiz olan gençlerimizin kaliteli, düzgün, yaşanabilir bir ortamda eğitim görmelerinin sağlanması içingerekli girişimler yapılmalı, biran önce çözüm üretilmelidir.

Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon, ekonomik kriz ve derin yoksullukla birlikte  özellikle artan ev kiraları, özel yurt ücretlerinin astronomik rakamlara ulaşmasının, dar gelirli  aileleri etkilediğini belirten Özkan, Yüksek Öğrenim gören öğrencilerin yaşadıkları yurt, barınma, beslenme ve ulaşım maliyetlerinin yüksekliği hem aileleri hem de öğrencileri zor durumda bırakmakta, üniversiteyi kazandığı halde yüzbinlerce gencimiz kayıt yaptıramamaktadır, dedi.

Önergesinde, 2024-2025 akademik yılında Türkiye'de ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim görecek öğrenci sayısı ile  Kırklareli ilinde 2024-2025 akademik yılında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim görecek öğrenci sayılarını soran Özkan, artan öğrenci sayılarına rağmen yurt imkanları yetersiz dedi.

Ülkemizde önemli sayıda öğrencinin, üniversiteyi kazanmasına rağmen, ekonomik koşullar nedeniyle kayıt dondurduğunu veya kayıt yapmadığını belirterek Türkiye’de ve Kırklareli’nde üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptırmayan, kayıt yaptırdığı halde kayıt donduran öğrenci sayısı kaç kişidir? diye sordu.

2024-2025 akademik yılında Türkiye’deki toplam KYK yurdu ve Özel Öğrenci Yurtlarının kapasitesini soran Özkan, 2024-2025 akademik yılında Kırklareli ilindeki toplam KYK yurdu ve Özel Öğrenci Yurtlarının kapasitesi kaç kişiliktir? Kırklareli’nde ki KYK Yurtlarında bulunan odalar kaç kişiliktir? 1-2-3-4 ve 8‘ er kişilik olan oda sayısı kaçtır? Bu odaların fiyatları kaç liradır? Yemekhanesi ve internet erişimi  olmayan yurt var mıdır? Var ise bu yurtların  sayısı kaçtır? diye sordu.

Türkiye’de ve Kırklareli’nde KYK yurtlarında kalan öğrenci sayılarını soran Özkan,bu yurtlarda kalan öğrencilerden alınacak yurt ücretlerini, 2024-2025 akademik yılında Türkiye'de ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim görecek öğrencilere verilecek öğrenim kredisi tutarlarını da sordu.

Ülkemizde önemli sayıda yabancı uyruklu öğrenci olduğunu belirten Özkan, Türkiye’de ve Kırklareli’nde üniversite eğitimi gören yabancı öğrenci sayısı kaç kişidir? Bu öğrencilerden sınavsız kayıt yaptıran  öğrenciler var mıdır? Var ise sayıları nedir? diye sordu.


Gergerlioğlu, müteahhitlere peşkeş çekiliyor!Önceki Haber

Gergerlioğlu, müteahhitlere peşkeş çekil...

ÇATALCA’DA ‘HASAT BAYRAMI’NDA KONUŞTUSonraki Haber

ÇATALCA’DA ‘HASAT BAYRAMI’NDA KONUŞTU

Başka haber bulunmuyor!