haberanaliz

Gergerlioğlu, müteahhitlere peşkeş çekiliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gergerlioğlu, müteahhitlere peşkeş çekiliyor!
Gergerlioğlu, “Kocaeli halkının menfaati için kullanılması gereken paralar İzmit Kent Meydanı gibi bir türlü bitirilemeyen ucube projelerle müteahhitlere peşkeş çekiliyor!”

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, aylardır bitirilemeyen İzmit Kent Meydanı projesini yerinde inceledi. Projenin bir tarafında Ak Parti İl Binasının diğer tarafında ise Kocaeli Valiliğinin olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Ucube proje gözlerinin önünde ve her gün görüyorlar. Halkın menfaati için kullanılması gereken paraları müteahhitlere peşkeş çektiler” ifadelerini kullandı.

Ucube bir proje

Kocaeli İzmit Kent Meydanı Projesi'nin önünden açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Buraya ikinci gelişim. Çünkü 1 yıl önce bitmesi gereken İzmit Kent Meydanı Projesi halen bitmiş değil. Aylardır bu proje bir an evvel bitsin dedik. Zaten ne olduğu belli olmayan Ucube bir proje olarak ortaya çıkmıştı ve bir de bitirilemedi. Alan müteahhit bitiremedi, kaçtı. Yenisi geldi, bitiremedi, kaçtı. Böylece proje bitmedi.  Projeyi incelediğiniz zaman 1 yıl önce bitmesi gereken bir proje. Kocaeli İzmit'in merkezinde yer alıyor. Eskiden burası otoparktı ve perşembe pazarıydı en azından bir iş görüyordu, bir işlevi vardı. Ama 2-3 yıldır böyle atıl bir hale getirildi. Şimdi burada böyle değişik bir projeyle iş yerleri falan yapıldı. Fakat bunlar da bitirilemedi.” ifadelerini kullandı.

Kocaeli halkının menfaatine kullanılması gereken para talan ediliyor!

Ortalıkta inşaat malzemelerinin olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Aylar önce buraya yine gelmiştim. Burada bir çekim yaptık. Hızlandırın bu projeyi dedik. Nedir bu hal? Vatandaşın bu mağduriyeti nedir diye sorduk. Zaten AK Partiler bu hali görmüyor da değil. AK Parti Kocaeli il binasının önünde burası. İş bilmezliğin fotoğrafını her gün kendi önlerinde görüyorlar. Bütün projeleri yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bulaştırmaya devam ediyorlar. Sürekli Kocaeli’ndeki beceriksizliklerini anlatıyorum. Bitmemiş projelere giderek tespitler yapıyorum. Çünkü Kocaeli milletvekiliyim. Kocaeli halkının menfaatleri için varız ve onları koruyoruz. Yani Kocaeli halkının kullanması gereken paranın çarçur edildiğini, yağmalandığını, talan edildiğini görüyoruz. Bu proje zamanında neden bitmedi? 2-3 yıldır burası neden herhangi bir işlem görmez, hizmet başlamaz? Açıklamak mümkün değil. Bari dokunmasaydınız. Hepten berbat ettiniz. Bari eskisi gibi otopark kalsaydı, Perşembe pazarı kalsaydı. Eskiden İzmit halkı burayı kullanıyordu şimdi ise Müteahhitler buradan para kazanıyor ve Kocaeli halkı buradan zarar ediyor. Paralar yağma ediliyor, talan ediliyor, çarçur ediliyor.” şeklinde konuştu.

Sıradan bir inşaatı yıllardır bitiremiyorlar!

Kent Meydanı Projesinin anlamsız olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Mimari açıdan, teknik açıdan, mühendislik açısından yanlış işler yapılıyor. Şehrin ortasında çok anlamı olmayan bir proje. Hep İzmit’e uygun değil hem de aylardır bitmiyor. 1 yıl önce bitmesi gereken bir proje burası ve daha şu anda inşaat bitmiş değil. İnşaat malzemeleri ortalıkta. Kocaeli halkının haklarını savunmak için burada incelemelerde bulunuyoruz. Vatandaşın parasının hali bu.  AK Parti binası karşıda tam karşımızda. Her gün bu hali görüyorlar. Hiç utanmıyorlar. Yüzleri kızarmaz. Akşam hırsızlar gelip bu malzemeleri götürse kimin ruhu duyacak bilmiyorum. 1 tane güvenlik var uzakta bir yerde ve halkın zararı devam ediyor. Doğru düzgün bir çalışma da yok. Ortada bir işçide yok. Camlar ortalık yerde duruyor. Gelip birisi bir tekme atsa, kırsa, dökse kimsenin haberi olmayacak! İnşaatçılık anlamında çok ekstrem bir şey de yok 2-3 yıldır bitirilememesi anlamsız. Tek katlı çok kısa sürede bitirilecek bir yer. Ama neler peşkeş çekildi merak ediyoruz. Neden projeyi alan müteahhit çekti gitti? Bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her gün bu rezaleti görüyorlar! Bir yanı Valilik diğer yanı Ak Parti İl Binası

Projenin bir tarafında Kocaeli Valiliği diğer tarafında da Ak Parti İl binasının bulunduğunu belirten Gergerlioğlu,  “Bu ne rezalettir ya! Her gün gözlerinin önünde görüyorlar burayı ama buradaki yağma talan devam ediyor. İşte Kocaeli'nin son durumu bu. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak bu kent meydanı projesinin baştan beri sakat, çürük bir proje olduğunu söyledik. Kocaeli halkı en azından ücretsiz otopark olarak faydalanıyordu. Perşembe pazarından faydalanıyordu ama müteahhitlere peşkeş çekildi. Kim ne kadar üleşti bilmiyoruz! Peşkeş çekenler ne kadar üleşti? Ne oldu ne bitti! Sonuçta süresi bitti.1 yıl geçti biten hiçbir şey yok. Ortada bir çalışmada yok. Bu durumu kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Halk adına ve konuyu meclise taşıyacağımızı, soru önergelerimizle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bunu soracağımızı, şu talanı kabul etmediğimizi söylemiş olalım. Karşıdaki tabelada Ak Parti yazıyor fakat kent meydanında hiç de Ak olmayan kara bir tablo var. Kocaeli halkı bilsin oy verdiği iktidar onları böyle mağdur ediyor. Biz ise Kocaeli milletvekili olarak Kocaeli halkının hakkını savunuyoruz hiçbir kimlik ayrımı yapmadan hak için, hukuk için, adalet için bu savunuyu yapıyoruz.” dedi.

Projeleri ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar, sonra süper bir açılış yapacağız diyorlar

Kocaeli’ndeki bütün projelerin yıllarca geciktirildiğini sonrasında ise proje bitince müthiş bir iş yapmışlar gibi açılışları şova dönüştürdüklerini ifade eden Gergerlioğlu, “Yıllarca geciktiriyorlar. Projeleri ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Sonrasında “Kocaeli'ne büyük iyilik yaptık. Süper bir açılış yapıyoruz.” diyorlar. Kurdeleler kesiliyor. Kardeşim kaç yıl geciktirmişsin? Onun hesabını verin. A'dan Z'ye bütün projelerde böyle oluyor. “Kocaeli'ne büyük hizmet yaptık, kurdeleleri kesin.” diyorlar. Seçim öncesi alelacele Kocaeli Şehir Hastanesini açtılar. Çok gecikmişti, bitmeden hastaneyi açtılar. Hastanede kaç yıldır skandallar bitmiyor. Şimdi neresinden tutsanız dökülüyor. Biz de Kocaeli Milletvekili olarak millet adına bu haksızlık, hukuksuzluğu teşhir etmek için geldik ve bunu da tüm halkımıza gösteriyor ve kabul etmediğimizi, soruşturacağımızı, soracağımızı beyan ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin yapay zekayla sınavını Bakan Kacır’a sorduÖnceki Haber

Türkiye’nin yapay zekayla sınavını Bakan...

Fahri Özkan, gençlerimiz kayıt yaptıramamaktadır.Sonraki Haber

Fahri Özkan, gençlerimiz kayıt yaptırama...

Başka haber bulunmuyor!