haberanaliz

Milletvekili Bozan, “Tutuklu Bozkurt’a kuş kafesinde çıplak işkence yapıldı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Bozan, “Tutuklu Bozkurt’a kuş kafesinde çıplak işkence yapıldı”
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Tekirdağ 2 No.lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu Abdulkadir Bozkurt’a hücrede çıplak uygulanan işkenceyi Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Bozan, tutuklu Bozkurt’un ailesine kendisine kuş kafesi olarak belirttiği bir hücrede çıplak bir şekilde işkence uygulandığını söyleyerek ölümle tehdit edildiğini ifade etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a verdiği soru önergesinde, “Tekirdağ 2 No.lu F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Abdulkadir Bozkurt ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevi yönetimi tarafından kendisine işkence yapıldığını ifade etmiştir. 2010 yılından beri cezaevinde olan Bozkurt’un ailesine aktardığı şeyler vahim iddialar içermektedir. Bozkurt’un ailesine ‘Cezaevi müdürü, baş gardiyanı ve psikoloğu tarafından ölümle tehdit ediliyorum. Bir haftadır kuş kafesine koydular beni. Çıplak edip dövüyorlar beni. Beni öldürebilirler. Hakkınızı helal edin’ ifadelerini kullandığı aile tarafından bana iletilmiştir” açıklaması yaptı.

Milletvekili Bozan, Adalet Bakanı Tunç’a önergesinde şu soruları yönlendirdi:

 “1- Tekirdağ 2 no.lu F Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan olayla ilgili bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir başvuru ve/veya şikâyet var mıdır?

2- Kuş kafesi olarak ifade edilen uygulama nedir? Daha önce tarafınıza aynı ifadeyi içerir bir şikâyet gelmiş midir?

3- Abdulkadir Bozkurt’a yapıldığı belirtilen işkencelerin ve ölüm tehditlerinin araştırılması için Bakanlığınız nezdinde atılacak adımlar nelerdir?

4- Cezaevlerinin denetim usul ve esasları nelerdir? Tekirdağ 2 No.lu F Tipi Kapalı cezaevine en son ne zaman denetimde bulundunuz? Denetim bulguları nelerdir?

5- Cezaevlerinde meydana gelen işkence ve kötü muamele içeren bu keyfi uygulamaları önlemek için ne gibi önlemler alınacaktır?”


BAŞEVİRGEN: “YARDIMA MUHTAÇ HANE SAYISI 6 AYDA 500 BİN ARTTI”Önceki Haber

BAŞEVİRGEN: “YARDIMA MUHTAÇ HANE SAYISI...

Benzer süreçlerden geçen Gergerlioğlu ne diyor?Sonraki Haber

Benzer süreçlerden geçen Gergerlioğlu ne...

Başka haber bulunmuyor!