Özel'den Bahçeli'ye: İttifakından memnun değilse bize katılabilir, suç ortağını bize itmesin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel'den Bahçeli'ye: İttifakından memnun değilse bize katılabilir, suç ortağını bize itmesin
CHP Genel Başkanı Özel, Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından MHP lideri Bahçeli'den gelen 'ittifak' açıklamasına yanıt verdi: "Kendi ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir... Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize itmesin."

AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci parti konumuna gerilemesi sonrası siyasette başlayan normalleşme/yumuşama tartışması, AKP-MHP-CHP ekseninde devam ediyor. İktidar ortağı MHP'nin, AKP ile CHP arasındaki görüşmelere gösterdiği "şifreli" tepkilerin ve Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklamanın ardından, CHP lideri Özgür Özel "Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın, memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler, ya bıraksınlar biz çözeriz" dedi.

Özel, "Ben sayın Bahçeli'ye şöyle bir davette bulunayım. Eğer kendi ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir" ifadelerini kullandı.

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN KENDİ SORUNLARI'

Özel, Erdoğan'la yaptığı görüşmesinden sonra Bahçeli'nin yaptığı "yüzük" paylaşımını ve yazılı açıklamayı "suni tartışma" diye niteleyerek "Cumhur İttifakı'nın sorunları kendi sorunlarıdır. Bizim sorunumuz değildir" dedi.

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde bir siyasi parti ile ittifak yapmadığını hatırlatan Özel, "Tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye'nin birinci partisi olduk. O yüzden de, ittifak ortağımız olmadığı için kavga edecek kimsemiz yok yanımızda. O yüzden kimseyle bir tartışmamız, bir gerginliğimiz yok" ifadelerini kullandı.

'BELLİ Kİ CUMHUR İTTİFAKI'NDA SORUNLAR VAR'

"Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var" diyen Özel, Bahçeli'nin dün yayımladığı yazılı açıklamanın "hem kopuş, hem sitem, hem sadakat, hem bağlılık, hem de tehdit barındırdığını" belirterek kendilerinin bunların hiçbiriyle meşgul olmadıklarını söyledi.

'BEN BAHÇELİ'YE ŞÖYLE BİR DAVETTE BULUNAYIM'

Özel, "Ben sayın Bahçeli'ye şöyle bir davette bulunayım. Eğer kendi ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakı" çıkışı yaptı.

'BİZE KATILIRSA ŞÖYLE BİR ZORLUKLARI OLUR...'

Özel şöyle devam etti:

"O yüzden siyasi partileri birleştirmeye gerek veya CHP ile bir başka siyasi partiye ittifak teklif etmesine gerek yok. Gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Burada şöyle bir zorlukları olur. Bizim ittifakımızda örneğin bir genel başkan yardımcımızın eşini Sayıştay'a seçtirmek için ricacı olunmaz. Biz, en düşük emekli maaşının asgari ücretle aynı olması için gider konuşuruz. Mesela biz, Papa seçimine dönmüş bir Yargıtay seçimi önce kilitleyip, sonra da bir yüksek yargıcı Yargıtay Başsavcısı yapmak için pazarlık etmeyiz.

LİYAKAT VURGUSU YAPTI

Biz bütün asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmemesi için mücadele ederiz. Eğer Türkiye ittifakına katılacaklarsa, partinin, partideki genel başkan yardımcılarının, adalet veya diğer bürokrasideki partiye yakın kişilerin bir yere gelmesi için pazarlıklar, itişmeler kakışmaları bırakıp, bu krizi yaratan Adalet ve Kalkınma Partisi ve kendilerinin birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmayıp, gelip emekliye, asgari ücretliye, buğday üreticisine, çay üreticisine, fındık üzüm üreticisine, çiftçilere, emekçiye ve emeklilere sahip çıkacak bir mücadeleye varsa, gelsin Türkiye ittifakına katılsın."

'BAHÇELİ SUÇ ORTAĞINI BİZE İTMESİN'

Özel'in, şu çıkışı dikkat çekti: "Öyle bize ittifak falan önermesin çünkü bugünün sorumluları bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın, memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler, ya bıraksınlar biz çözeriz."

ERKEN SEÇİM SORUSUNA YANIT: BAHÇELİ'NİN UZMANLIK ALANI

Özel, "Bahçeli'nin çıkışıyla bir erken seçim gündeme gelir mi?" sorusuna ise "O sayın Bahçeli'nin uzmanlık alanıdır, kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz" yanıtını verdi.

'SAMİMİ ÜLKÜCÜLER YALÇIN VE YÖNTER'DEN YAKA SİLKİYOR'

CHP lideri, MHP genel başkan yardımcılarının Sinan Ateş cinayeti ile ilgili haberler ve Gezi tutuklularının serbest bırakılması çağrıları nedeniyle çok sayıda gazeteciyi hedef göstermesi hakkında da konuştu. Özel, "Semih Yalçın ile İzzet Ulvi Yönter arasında bir fark yok. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye'de kimse başkentin göbeğinde Ülkü Ocakları Başkanı'nın cenazesini sahipsiz bırakmaz. Onlarla aynı seviyeye inersek, çıkarken vurgun yeriz. Onları o seviyede bırakalım. Samimi ülkücüler de o iki isimden yaka silkiyorlar, partiye yük olduğunu söylüyorlar zaten" dedi.

BAHÇELİ NE DEDİ?

Bahçeli dün, Erdoğan'ın Özgür Özel ve Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'le görüşmesinin ardından yazılı bir açıklama yaparak sert ifadeler kullanmıştı. Bahçeli, partisinden üst düzey yetkililerin isimlerinin karıştığı Sinan Ateş suikastı ile MHP'nin hedef alındığını ileri sürerek "ittifak" konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi MHP’nin samimi dileği ve temennisidir. Sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeleri saygıyla karşılıyor, zatı devletlerini daha da rahatlatmak için bir kez daha feragatle hareket edip karşılıksız inisiyatif alıyoruz."

Ayrıntılar geliyor..

artı gerçek


Gürer: “Besici umduğunu bulamadı”Önceki Haber

Gürer: “Besici umduğunu bulamadı”

Sorgulamayan, itiraz etmeyen nesil yaratılmak isteniyorSonraki Haber

Sorgulamayan, itiraz etmeyen nesil yarat...

Başka haber bulunmuyor!