haberanaliz

Şırnak Cezaevi’nde yaşanan iddiaları meclis gündemine taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnak Cezaevi’nde yaşanan iddiaları meclis gündemine taşıdı
Şırnak Milletvekilleri Ayşegül DOĞAN, Nevroz UYSAL ASLAN ve Mehmet Zeki İRMEZ günlerdir basında yer alan Şırnak Cezaevi’nde yaşanan iddiaları meclis gündemine taşıdılar.

Şırnak milletvekilleri Yılmaz Tunç’a yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda;

1.         Şırnak Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile yaptıkları görüşler ve/veya telefon görüşmeleri Kürtçe konuşmaları gerekçesiyle yetkililer tarafından engellendi mi?

2.         Şırnak Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile yaptıkları görüşmelerde sarılmalarının keyfi bir biçimde engellendiği iddiası doğru mudur?

3.         Şırnak Cezaevi’nde avukatların görüşmeye giderken evrak ve kalem ile içeriye alınmadığı iddiası doğru mudur? Doğruysa neden?

4.         Ailelerin tutuklu ve hükümlü olan yakınları ile görüş esnasında Şırnak Cezaevi’nde görevli olan kişiler tarafından görüşmelerinin denetlendiği, dinlendiği avukatlarına aktarılan bilgiler arasında yer almıştır. Bu iddialar doğru mudur?

5.         Adalet Bakanlığı, Şırnak Cezaevi’nde yaşanan ve basına da yansıyan iddia, şikâyet ve hak ihlalleri hakkında herhangi bir açıklama yapacak mı?

6.         Adalet Bakanlığı’nın bu iddiaların araştırılması için herhangi bir soruşturma talimatı var mı?

7.         Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin Anayasa başta olmak üzere uluslararası sözleşmeler gereği insan haklarına saygılı muamele görmesi gerekliliğini yerine getiriyor mu?

8.         Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 2. maddesi “Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazında zalimane, insanlık dışı, aşağılayıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz” hükmünü içermektedir. Şırnak Cezaevi’nde bu maddenin ihlali mi söz konusu?


BANKOĞLU: SORUYORUM, HÜKÜMET NE İŞ YAPIYOR?Önceki Haber

BANKOĞLU: SORUYORUM, HÜKÜMET NE İŞ YAPIY...

Gürer: “Çiftçinin büyük derdi kuraklık”Sonraki Haber

Gürer: “Çiftçinin büyük derdi kuraklık”

Başka haber bulunmuyor!