haberanaliz

ÇÖP BERTARAF TESİSİ İÇİN UYARI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇÖP BERTARAF TESİSİ İÇİN UYARI
Kanko uyardı; Kandıra’ya kurulması planlanan çöp bertaraf tesisinin turizme, su havzalarına, çevreye, tarıma ve insan sağlığına olumsuz etkileri olur!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, TBMM Genel Kurulunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, 2'nci çöp bertaraf tesisini Kandıra İlçesi Akçakese Mahallesi bölgesinde yapma kararı ile ilgili hem uyardı hem de öneride bulundu.

Bu kararın büyük endişe uyandırdığını belirten Kanko, Akçakese Mahallesi'nin turizm bölgesi ilan edilen bir alan olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, bu bölgenin Kandıra Gıda Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın konumda bulunmasının, gıda maddesi üretimi atıklarıyla çöp bertaraf tesisinin yan yana olmasına neden olacağını ve halk sağlığı açısından ciddi riskler oluşturacağını ifade etti. Bölgenin tarım alanlarına ve su havzalarına yakın olmasının ise çevresel ve ekolojik dengeyi bozma potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaptı.

Kanko, çöp bertaraf tesisinin bu alana yapılmasının sadece turizmi olumsuz etkilemekle kalmayacağını, aynı zamanda tarım faaliyetlerini de tehlikeye sokacağını belirtti. Bölgedeki su havzalarının kirlenmesinin hem insan sağlığı hem de doğal yaşam için geri dönülemez zararlar yaratabileceğini ifade etti. Bu nedenle, tesisin burada yapılmasının uygun olmadığını belirtti.

Kanko, Kocaeli Akademik Odalar Birliği'nin görüş ve önerilerini dikkate alarak, çevresel ve toplumsal etkileri minimalize edecek yeni bir yer belirlenmesi gerektiğini önerdi. Bu süreçte halkın ve uzmanların görüşlerine başvurulması, şeffaf ve katılımcı bir planlama süreci yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Kanko, sürdürülebilir bir çevre ve sağlıklı bir toplum için doğru kararların alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti. - BASIN BÜLTENİ- 


KÖYLÜLER KÜL SOLUYORÖnceki Haber

KÖYLÜLER KÜL SOLUYOR

Gürsel Tekin: Ekonomi Çöküyor, Vatandaş Daha da YoksullaşıyorSonraki Haber

Gürsel Tekin: Ekonomi Çöküyor, Vatandaş...

Başka haber bulunmuyor!