‘BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN MERSİN..!’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN MERSİN..!’
“Söyleyecek sözü olanlar Pazartesi gününe kadar konuşsun. Atı alan Üsküdar’ı geçmek üzere..!”

Mersin’in Aydıncık ilçesinde AGROMEY Gıda tarafından yapılması planlanan Balık Çiftliği Revizyonu ve Mecburi Yer Değişikliği Projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şeklini aldı. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde on takvim günlüğüne görüşe açılmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacak.

“SÖYLEYECEK SÖZÜ OLAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE..!”

Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan, “Söyleyecek sözü olanlar 24 Haziran’a kadar konuşsun. Atı alan Üsküdar’ı geçmek üzere. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na veya Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne müracaat edilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” dedi.

“İLGİNÇTİR BAYRAM TATİLİ’NE DENK GELİYOR..!”

Aydıncık’ta ‘Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisleri Revizyonu ve Mecburi Yer Değişikliği’ olarak tarif edilen balık çiftliği projesi hakkında hazırlanan raporun, halkın bilgilenmesi için 10 günlüğüne askıya çıkarıldığına dikkat çeken Abdullah Ayan, “Bir başka ifadeyle etkilenecek çevre halkı varsa itirazını bu 10 gün içinde yapacak. Zorunlu ilan ne zaman duyuruluyor? 12 Haziran’da! Süre ne zaman bitiyor? 22 Haziran Cumartesi’ne denk geldiği için 24 Haziran Pazartesi. Bu 10 günün içinde 9 günlük bayram ve idari izin tatilini göz önüne alırsak değerlendirme ve görüş bildirme için kaç gününüz var? Bilgilenip görüş bildirecek kurum veya kişi çıkar mı?! Bir kez daha geçmiş olsun Mersin!” diye konuştu.

“ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ACELESİ NEDEN?”

Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan şöyle devam etti; “Askı süresi öylesine ilginç ki, bir bölümü idari izin sayılan ve 9 güne çıkarılan bayram tatili de bu takvim günü içinde. ÇED Raporu 12 Haziran yerine 24 Haziran’da askıya çıkarılsa, umudum olmasa da belki birileri gerçekten değerlendirip işe yaramayacağını bilse de itiraz veya değerlendirmede bulunabilirdi. Zamanlamaya dikkat çekmeye çalışıyorum. Gerçekten de merak ediyorum çevreyi koruma kaygısı olması gereken Çevre Müdürlüğü’nün bu acelesi neden?”

kaynak: https://mersingazetesi.com/index.php/2024/06/20/bir-kez-daha-gecmis-olsun-mersin/


MERSİN GSB’DE İŞLER AYNA KENDİN ÇAL KENDİN OYNA DÜZENİ Mİ?!Önceki Haber

MERSİN GSB’DE İŞLER AYNA KENDİN ÇAL KEND...

‘BALIK ÇİFTLİKLERİ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL Mİ?’Sonraki Haber

‘BALIK ÇİFTLİKLERİ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİ...

Başka haber bulunmuyor!