haberanaliz

KARAKÖY YERALTI GEÇİDİ YENİLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARAKÖY YERALTI GEÇİDİ YENİLENDİ
İstanbul’un kozmopolit ve en çok ziyaretçi alan noktalarından Karaköy’ün yeraltı geçidi yenilendi. İBB, şehrin altyapılarını güçlendirerek güçlü, dayanıklı ve güvenli kenti İstanbullular için tasarlıyor. ‘Karaköy Yeraltı Geçidi ve Çarşısı Yenileme Projesi’ ile Necatibey Girişi, Tünel Girişi, İskele Girişi, Tramvay Girişi ve Rıhtım Girişi düzenlenmesiyle yaya ulaşımı daha kolay hale getirildi. Daha önce güvenlik açısından tedirginlik yaratan bakımsızlıklar ortadan kaldırıldı. Güvenlik kamerası sistemleriyle donatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kenti güvenli, bakımlı, ergonomik yapıya kavuşturuyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Karaköy’deki yeraltı geçidi yenilendi. Yeterli ışık sisteminin olmadığı alt geçit gündüz vakti karanlıkken yenilenen haliyle aydınlık, bakımlı görünüme ulaştı. Aynı zamanda güvenlik kameraları kurularak alt geçit, insanların huzurla dolaşacağı bir yer haline geldi.

İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje hem ziyaretçilerin hem esnafın yüzünü güldürüyor. Geçidin tavanları yenilendi. Elektrik, iletişim kabloları toparlandı. Geçitte eksik bulunan yönlendirmeler tamamlanarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin yaya ulaşımları kolaylaştı. Geçitte düzenlenen alanlar ise şöyle; Asma tavanların tamamı sökülerek yenilendi. Aydınlatma armatürleri yenilendi. Çarşı içerisindeki kolonlar dekoratif malzemelerle kaplandı. Çarşı giriş tagları kompozit cephe malzemesiyle kaplanmış ve tabelaları yenilendi. Çarşı girişi ve iç kısım tavanlarına yönlendirme levhaları eklendi.

Yenilenen yüzüyle Karaköy Yeraltı Geçidi İstanbulluların ve ziyaretçilerin keyifle şehrin tadını çıkartmalarını sağlıyor.

 


NASA SPACE APPS CHALLANGE 2024 ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİÖnceki Haber

NASA SPACE APPS CHALLANGE 2024 ETKİNLİĞİ...

Vay, Vay, Vay, Vay TOSİNO!!!Sonraki Haber

Vay, Vay, Vay, Vay TOSİNO!!!

Başka haber bulunmuyor!