GENÇLİK Spor’a bak sen!!! – 15-
Bir önceki yazımın linki aşağıda, lütfen tıklayıp okuyun:
https://www.haberanaliz.net/makale/genclik-spora-bak-sen-14-3590
Şimdi biz yazıyoruz ya, Mersin’de çalmayı, aparmayı maharet bilen ve bunun içinde her meslekten aşağılık ile bir araya gelen tipler, kendince bahaneler uyduruyorlar.
Oysa bizim tek gayemiz var, DEVLETİN KASASI. Tüysüz yetimin ve şehitlerimizin hakkı olan BEYTÜLMAL!!!
Bir makam gelmek için KIRK takla atanlar, estetik, botoks, dektoks, vajinal kaynak olarak koltuk kapanların bu işler hoşuna gitmez.
Bizde onların hoşuna gitsin diye değil, devletimiz ve milletimizin âli menfaatleri için yazıyoruz.
Bölgede milletvekilliği yapanlar, siyasetin içine yuvalanmış aktif çalışanlar, devleti kemirtmeyiz, sizleri semirtmeyiz!!!
Bedeli ne olursa olsun, ödemeye hazırız.
Geliyorum GSB Mersin alımları üzerine bu günkü genel ve özel yazma.
“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNUN 3 ÜNCÜ MADDESİNİN (f) BENDİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHALELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR”, Cumhurbaşkanı Kararının Tarihi: 10/4/2020 Sayısı: 2391- Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi: 11/4/2020 Sayısı: 31096 dır.
Hiç okudunuz mu, hiç baktınız mı, sizlere ne diyor, hangi amir hükümler var, devletin ve milletin çıkarı için neler yapmanız gerekir, hiç vicdan ve merhamet duyguları çerçevesinde ve ALLAH RIZASI için, bulunduğunuz görevlerin hakkını vererek çalıştınız mı?!!
Ben emekli bir insanım. Kazancımın çoğunu yasa ve kanun kitabı okumaya ayırırım.
Sizler ise bir resmi görev yapıyorsunuz ve makam sahibisiniz, hiç okuyor musunuz?
Bulunduğunuz yerin anlam ve önemine göre çalışıyor musunuz?
Şimdi size bu ihale esas ve usulleri ile ilgili bilgi vereceğim. Tabi lütfedip, kendinizi bir halt sanmayıp kabul buyurur iseniz.
Temel ilkeler başlığı altında yer alan, MADDE 5- (1)’de: İdare, yapılacak olan araştırma, geliştirme hizmeti alımlarında saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur. (2) Bu Usul ve Esaslar kapsamında bütünlük arz eden hizmet alımları kısımlara bölünemez. (3) Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için hizmet alımı yapılamaz” der.
Proje Değerlendirme Grubu, Proje Teklif Formatı Hazırlanması ve Yaklaşık Maliyet, Proje değerlendirme grubu başlığı altında ise; MADDE 6- (1) Bu Usul ve Esaslarda yer alan alım yöntemleri ile yapılan hizmet alımları, ihale komisyonu görevini yerine getirmek üzere ihale yetkilisince oluşturulan proje değerlendirme grubu vasıtasıyla gerçekleştirilir. İdarenin ihale yetkilisi tarafından, uzmanlardan ve/veya ilgili personelden oluşan en az üç veya daha fazla tek sayıda kişiden müteşekkil proje değerlendirme grubu oluşturulur. Aynı usulle yeterli sayıda yedek üyeler de belirlenir. İhale yetkilisi tarafından proje değerlendirme grubu üyelerinden birisi başkan olarak belirlenir. İhale yetkilisi, proje değerlendirme grubu başkanını ve üyelerini değiştirmeye yetkilidir. (2) Proje değerlendirme grubu, proje teklif formatını, sözleşme tasarısı ile gerektiğinde teknik şartname ile idari şartnameyi hazırlar. (3) Proje değerlendirme grubu, yaklaşık maliyeti tespit eder, tekliflere ilişkin proje değerlendirme raporunu yazar ve yükleniciyi belirler. (4) Proje değerlendirme grubu, eksiksiz olarak toplanır. Grup kararları çoğunlukla alınır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Proje değerlendirme grubu başkan ve üyeleri oy ve kararlarından sorumludur. Karşı oy kullanan üyeler, gerekçesini rapora yazmak ve imzalamak zorundadır. (5) Proje değerlendirme grubu üyelerince alınan kararlar üyelerin adları, soyadları ve görev unvanları belirtilerek imzalanır” der.
Proje teklif formatı hazırlanması bölümünde: “MADDE 7- (1) Bu Usul ve Esaslar çerçevesinde pazarlık usulü ve doğrudan temin yöntemleriyle yapılacak olan araştırma ve geliştirme hizmeti alımlarında, proje değerlendirme grubu tarafından proje teklif formatı hazırlanır. (2) Araştırma ve geliştirme hizmeti alımlarında, yapılacak olan işin konusu, kapsamı, amacı, hedefi, miktarı, süresi, varsa kavramsal çerçevesi, literatürü, metodu ve veri toplama teknikleri, ortalama örneklem sayısı gibi bilimsel konular ile proje ekibi ve bütçesi gibi başlıklara proje teklif formatında yer verilir. (3) Proje teklif formatı ihale yetkilisinin onayıyla kesinleşir. (4) İstekliler, tekliflerini bu formata uygun olarak hazırlar. (5) Proje teklif formatı hazırlanmadan sözleşme yapılamaz ve alım gerçekleştirilemez” der.
Yine aynı esaslarda, Yaklaşık maliyet bölümünde: MADDE 8- (1) Hazırlanan proje teklif formatı doğrultusunda, proje değerlendirme grubu tarafından söz konusu hizmet alımının yaklaşık maliyeti belirlenir. Yaklaşık maliyet bu Usul ve Esaslarda belirlenen şekilde tespit edilir. (2) Yaklaşık maliyet, katma değer vergisi hariç olmak üzere hesaplanır. Tespit edilen yaklaşık maliyet ilan edilmez, isteklilere veya ihale süreci ile resmi ilişkisi olmayan diğer kişilere açıklanmaz” der.
Yaklaşık maliyetin hesaplanması başlıklı bölümde: MADDE 9- (1) Yaklaşık maliyetin tespitinde; a) Kamu idareleri tarafından belirlenmiş fiyatlar, b) Hizmet alımını yapan idare tarafından gerçekleştirilmiş benzer işlere ait fiyatlar ve ücretler, c) Alım konusu hizmete ilişkin alınacak fiyat tekliflerinin ortalaması alınarak bulunan fiyatlar, ç) Konusunda uzman bilirkişi veya ekspertizlerden soruşturularak oluşturulacak fiyatlar, esas alınır. (2) Birinci fıkrada belirtilenlerden herhangi biri veya bir kaçı öncelik sırası olmadan yaklaşık maliyet hesaplamasında kullanılabilir. (3) Yaklaşık maliyetin belirlenmesi için yapılan araştırmalarda, alım konusu hizmetin ayrıntılı tarifi yapılır. Fiyatlar katma değer vergisi hariç olmak üzere hesaplanır. Piyasa rayiçlerini yansıtmadığı düşünülen proforma faturalar veya yazılar değerlendirmeye alınmaz. Bunun gerekçesi yaklaşık maliyet cetvelinde belirtilir. Farklı yıllarda elde edilen yaklaşık maliyet fiyatları Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamları baz alınarak güncellenir. (4) Yapılan her türlü araştırmaya rağmen, gerçek fiyatları yansıtmadığı düşünülen durumlarda, gerekçesi açıklanarak yaklaşık maliyet idarece re’sen belirlenir” der.
Aynı şekilde, Denetim, muayene ve kabul işlemleri başlıklı bölümde: MADDE 29- (1) Teslim edilen hizmet veya yapılan işin muayene ve kabul işlemleri, ihale yetkilisi tarafından görevlendirilen uzman ve/veya ilgili personelden oluşan ve en az üç kişiden müteşekkil bir komisyon tarafından yapılır. Kontrol teşkilatında görevli olan personel muayene ve kabul komisyonunda yer alamaz. (2) Proje izleme grubu, projenin sözleşme hükümlerine ve proje teklif formatına varsa teknik şartname ile idari şartnameye ve bilimsel kriterlere göre yürütülüp yürütülmediğini her aşamada kontrol eder ve raporlar. (3) Sözleşmede hüküm bulunması halinde araştırma ve geliştirme hizmetinin müstakil kullanıma elverişli bölümleri için kısmi kabul yapılabilir” der.
Geliyorum sizlerin çoğunluklu DOĞRUDAN TEMİN- PAZARLIK ALIM OLARAK ve Belirli istekliler arasında DAVET metodu ile yaptığınız işlere.
Orada bir teknik kadro belirlemişsiniz, yıllardır aynı ekip ve takım, zaman zaman birbiri ile kavga ediyormuş gibi yaparak, yol ayrımı yaşayan, ancak el ele verip, işleri kanun ve yasal zemine kaydırıp, (minareyi çalan kılıfını hazırlarmış misali) işleri yürüten, gelin giden il müdürüne de yalan yere şahadet ederek devletin yontulmasına sebep olmaları çabası, tüysüz yetimin hakkını heba etmeleri ise görünmüyor…
Bir kurumda sürekli aynı firma ve kişilerin iş alması akıl alacak iş mi?
Sizin nikâhlı firmalarınız mı bunlar?
Arada ne dönüyor?
Bir iş sana, bir iş bana mantığı ile içerdekiler ile dışarıdakiler FASA FİSODA anlaşmışlar mı?
Bu teknik kadrolar neden yer değiştirmiyor?
Neden bu kişilerin odalarını görür yerlere kamera takmıyorsunuz?
Bunların yanına giden gelen taşeron ve müteahhitler ile sizinle iş yapanların ne kadar sıklıkla ve aralıkla bunların yanına gelip odalarında kalıyorlar, vatsaptan ne görüşüyorlar, telefonlar ile kaç kez temas kurmuşlar, dışarıda kaç kez yemek yemişler, bunların bunlarla alışverişleri ne?
Devletin kurum ve kuruluşları var.
Sizin olanaklarınız bu işlere el vermiyor ise, diğer kurumlardan yardım istersiniz.
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com