haberanaliz

EFRENK DERESİ’NDE DSİ’NİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EFRENK DERESİ’NDE DSİ’NİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak,ve musluklara sağlıklı içilebilir suyu ulaştırmakiçin sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkarken, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için de tüm gücüyle çalışıyor.

DSİ, Türkiye’nin her şehrinde olduğu gibi Mersin’de de estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projeleri ile hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

DSİ Genel Müdürü: “Mersin Şehir Merkezine Yakışan Bir Eser İnşa Ediyoruz”

Mersin’de çalışmaları devam eden Efrenk (Müftü) Deresi Islahı işi hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Mersin Millet Bahçesi’nin yanından geçmekte olan Efrenk (Müftü) Deresi’ndeki ıslah projemiz ile yağmuru taştığı yerde değil, düştüğü yerde kontrol altına almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu yaparken de Mersin şehir merkezine yakışan, estetik olarak da şehirle bütünleşen bir ıslah çalışmasını hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Proje tamamlandığında Efrenk Deresi, denizden itibaren 2108 metre boyunca ıslah edilmiş olacaktır. İmalatlar harçlı taş temel dolgu ve Mersin Millet Bahçesi’nin temasına uygun olması için taş pere kaplama şeklinde yapılmaktadır. Bugün itibariyle denizden itibaren akışa göre sağ sahilde 2000 m, sol sahilde ise1850 m pere imalatı tamamlanmıştır.Islah çalışmalarının 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Çalışmaların tamamlanmasıyla kazandıracağımız estetik görünüm sayesinde Mersinli vatandaşlarımızın yeni bir yaşam alanı ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni mekânlar kazanmalarına katkı sağlayacağız.” dedi.

“Yeşil Karıncalar Büyük Bir Gayret ve Özveriyle Çalışmalarına Devam Etmektedir”

“Yapılan çalışmaların Mersinli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “DSİ olarak yapmakta olduğumuz ıslah çalışmaları ile derelerimizdeki taşkın risklerini minimuma indirmeye gayret ediyoruz. Bununla birlikte ani ve aşırı yağışlar sonucu oluşan taşkınlara müdahale etmek için ‘yeşil karıncalarımız’ taşkın öncesi, taşkın esnası ve sonrasında büyük bir gayret ve özveriyle çalışmalarına devam etmektedir.” dedi.

 


Güvenlikçiler isyandalar seslerini duyan yok!Önceki Haber

Güvenlikçiler isyandalar seslerini duyan...

M.Ü. MEMNUNİYET ARAŞTIRMASINDA YÜKSELİŞE GEÇTİSonraki Haber

M.Ü. MEMNUNİYET ARAŞTIRMASINDA YÜKSELİŞE...

Başka haber bulunmuyor!